Állandó pályázatok

Czirkos Zoltán · 2017.07.26.

Állandó pályázatok: ZH feladat ötletek, hibák keresése.

1. ZH feladatok

ZH feladatokhoz gyűjtünk ötleteket.

Akinek van konkrét ötlete, milyen feladat lehetne a ZH-ban, küldje be nekünk a portálon küldött üzenetben! A beküldött feladatok a feladatgyűjteménybe, és esetleg a ZH-ba bekerülnek. A feladat kitalálója számára ez hatalmas előny, mert ismert problémát kell megoldania a ZH-n!

A két kategória:

  • Feladat ötlet: tartalmazza a feladat környezetének leírását, kérdést (kérdéseket).
  • Kidolgozott feladat: tartalmazza a feladat ötletet, a megoldást, az értékelést (mit, hogyan, hány pontra értékel), esetleg alternatív megoldásokat, értékeléssel, végül pedig, hogy milyen ZH-ba (kicsi/nagy) való a feladat.

A feladat (feladatgyűjteményben illetve ZH-ban) közlése esetén feltüntetjük a beküldő nevét – vagy kérésre, eltitkoljuk azt.

Jogi közlemény: a feladat szerzője nem fogja tudni, hogy bekerül-e a ZH-ba az általa kitalált feladat. Azt sem, hogy eredeti formájában-e, vagy nem. Netről vagy könyvből származó feladat esetén kérjük, a forrást jelöljétek meg!

2. int vs. bool

A C nyelv régebbi változatában nem volt külön bool típus, illetve false és true érték, hanem helyette int-et, 0-t és 1-et írtak.

A tananyagot nemrég dolgoztuk át úgy, hogy mindenhol a bool-t, false-ot és true-t használjunk ott, ahol a példaprogramok logikai típussal dolgoznak. Esetleg maradhatott még véletlenül int, 0 vagy 1 itt-ott.

Ha valaki ilyet talál, írja meg! Minden ilyen jellegű hiba első megtalálója ajándék pontot kap, ami beszámít a jegybe.